חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ס"ע 2550-09

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה נצרת
2550-09
27.7.2011
בפני :
עידית איצקוביץ

- נגד -
:
יוסף מוצפי
עו"ד יגאל פרץ
:
מדינת ישראל - משרד הביטחון
עו"ד אביבית נחמיאס - פרקליטות מחוז צפון
פסק-דין

1.         התובע, יליד 1944, עבד אצל הנתבעת כאזרח עובד צה"ל החל מיום 13.9.76 ועד לפרישתו ביום 1.4.2009. לטענת התובע, בשלהי שנת 2008 הוא קיבל פנייה מהנתבעת לפרוש פרישה מוקדמת באותם תנאים שהוא היה מקבל אילו פרש בגיל 67. על מנת לבחון את ההצעה ביקש התובע תחשיב של סכום הפנסיה החודשית שיקבל ונעשה עבורו "תחשיב הערכה נתוני פרישה מוקדמת", על ידי סגן עוזר ראש מדור פנסיה אצל הנתבעת, לפיו סכום הפנסיה החודשית שתשולם לו - כולל הבראה- יעלה לסך של 8,546 ש"ח.

לאחר שהובטח לתובע כי הוא יקבל מעבר לארבעה חודשי הסתגלות כמבוקש, שלושה חודשים נוספים, הוא הסכים לצאת לפרישה מוקדמת. אולם, עת החל לקבל התשלום, הסתבר לתובע כי התשלום החודשי נמוך ב-765 ש"ח מהתחשיב שנעשה. התובע ביקש לדעת מדוע קיים הפרש בין הסכום שחושב לבין זה שהוא קיבל בפועל והוסבר לו כי החישוב שנערך לו הוא נכון.

התובע טען בתביעתו, כי הוא הוטעה על ידי הנתבעת, כאשר ההפרש בסך 765 ש"ח הוא משמעותי עבורו ואילו היה ידוע לו כי סכום הפנסיה הוא 7,780 ש"ח בלבד הוא לא היה מסכים לפרישה מוקדמת והיה ממשיך לעבוד עד לגיל 67, בשכר חודשי בסך 14,231 ש"ח, תוך צבירת זכויות. על כן, ביקש התובע לבטל את פרישתו מהעבודה ולחייב את הנתבעת לשלם לו את סכום משכורתו מחודש אפריל 2009 ועד לגיל הפרישה (67) בחודש יולי 2011 על כל הזכויות הנובעות מכך, לרבות הפרשות לפנסיה. על כך דרש התובע לחייב את הנתבעת בסך של 174,177 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק.

2.         הנתבעת טענה בכתב ההגנה שהוגש מטעמה, כי בעקבות החלטת מערכת הביטחון להעביר את יחידות הבינוי 561 "נשר" ו"ראש פינה" לאזור תעשייה "ציפורית", נחתם הסכם עם ארגון העובדים, בו נקבע כי עובד אשר יחתום על הסכמה לפרישה מוקדמת בגילאים 57 - 65, יקבל תנאי פרישה מוקדמת (בין היתר, תשלום של עד ארבעה חודשי הסתגלות בהתאם לוותק העבודה) בנוסף לשלושה חודשי הסתגלות (שהינה תוספת ספציפית לפורשים במסגרת ההסכם). התובע, אשר נכלל במסגרת הסכם המעבר, חתם על הסכמה לפרישה מוקדמת החל מיום 1.3.09 אולם בפועל פרישתו נדחתה, לבקשתו, בחודש ימים.

לגרסת הנתבעת, התובע הגיע להחלטה סופית כי הוא מעוניין לצאת לפנסיה מוקדמת ולבקשתו הטיפול נעשה באופן מהיר והוצא מסמך חתום על ידי ראש מרכז תע"צ בעניין מועמדותו של התובע לפרישה מוקדמת, אשר קיבלה אישור סופי. מדובר בהליך מורכב שאורך מספר שבועות, תוך מעורבות ארגון העובדים וועד העובדים ושהתחיל בהגשת בקשה לפרישה מוקדמת על ידי העובד.

הנתבעת טענה כי, המידע המפורט ב"תחשיב הערכת נתוני פרישה מוקדמת בתנאי גיל 67" הינו הערכה משוערת העשויה/עלולה להשתנות. התחשיב הסופי, המחייב את הנתבעת ומבטחים, מבוצע על ידי מת"ש ועל ידי מבטחים בהתאם לכללים ולתקנון "מבטחים" ואינו מהווה התחייבות על סכום הפנסיה החודשית.

כל העובדים שפרשו במסגרת ההסכם קיבלו תחשיב אישי וכן, תשלום בגין שלושה חודשים הסתגלות מעבר ל- 1-4 חודשי הסתגלות המקובלים - תוספת שאינה הטבה אישית שניתנה לתובע על מנת לעודד פרישתו, אלא הובטחה לכלל הפורשים הפוטנציאליים במסגרת ההסכם.

כן, טענה הנתבעת כי קיימים רכיבים אחרים לגביהם נעשתה הערכה נמוכה ואילו התובע קיבל בפועל סכומים גבוהים יותר (מענק פרישה, פדיון ימי מחלה, ימי חופשה עודפים ומענק התארגנות).

הנתבעת אף טענה כי התובע לא הגיש בקשה למשוך את בקשתו לפרישה מוקדמת בטרם יצא לפרישה ולמעשה לא הגיש בקשה כלשהי לחזור ליחידה.

בעניין התחשיב, טענה הנתבעת כי מערכת הביטחון ביצעה הערכה בלבד לפי נוסחא כללית על בסיס מערכת הנתונים הצה"לית. מדובר בשירות שהנתבעת מעניקה לפורשים הפוטנציאליים, שיכולים לבחור אם לעשות בו שימוש, אם לאו.

באשר לסעד המבוקש, טענה הנתבעת כי התובע פרש בפועל, פרישה סופית ומוחלטת, אינו זכאי לקבל סעד המורה על ביטול הפרישה, לא ניתן להשיב את התובע לתפקידו, שבוטל, וכן בוטל דירוג המנ"ע (מנהל העבודה) בו שובץ התובע, אין כל צורך בתפקידו ולא ניתן לקלוט אותו מחדש.

3.         לאחר הדיון המוקדם שהתקיים בתיק, בו הועלתה הצעה לפתרון הסכסוך, שלא צלחה, הודיעו ב"כ הצדדים כי לא קיימת מחלוקת עובדתית וביקשו מבית הדין שיינתן פסק דין לאחר הגשת סיכומים בכתב.

4.         העובדות שאינן שנויות במחלוקת, המשמשות בסיס להכרעה:

א.         התובע החל לעבוד כאזרח עובד צה"ל מיום 13.9.76 ועד לפרישתו ביום 1.4.09.

בתפקידו האחרון עבד התובע ביחידת הבינוי 561.

ב.         בעקבות החלטת מערכת הביטחון להעביר את יחידות הבינוי 561 "נשר" ו"ראש פינה" לאזור התעשיה "ציפורית", נחתם הסכם בין מערכת הביטחון לארגון העובדים (להלן: "ההסכם").

ג.         בין היתר, נקבע בהסכם, כי עובד אשר יחתום על הסכמה לפרישה מוקדמת במסגרת ההסכם, ואשר מצוי בגיל הפרישה המוקדמת (היינו גיל 57-65), יקבל תנאי פרישה מוקדמת (בין היתר, תשלום של עד ארבעה חודשי הסתגלות בהתאם לוותק העבודה), ובנוסף שלושה חודשי הסתגלות (שהינה תוספת ספציפית לפורשים במסגרת ההסכם).

תאריך המעבר נקבע בהסכם החל מ-1.2.09.

ד.         טרם מועד המעבר והחתימה על ההסכם, נערכה שיחה מקדימה אליה זומנו כלל העובדים בשתי היחידות הנ"ל, ובמסגרתה פורטו תנאי ההסכם שעתיד להיחתם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>